Website tijdelijk offline

Op dit moment is de inschrijving voor lichaamsdonatie bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc gesloten alsmede de aanname van ingeschreven overleden lichaamsdonoren. Dat geldt voor alle overleden lichaamsdonoren.

De afdeling Anatomie en Neurowetenschappen is vanwege een grondige verbouwing tot nader order gesloten. De overeenkomst tot lichaamsdonatie vervalt en u zult een uitvaart moeten regelen voor de overleden lichaamsdonor.

Contact opnemen met Unigra uitvaartverzorging met vragen over lichaamsdonatie of administratieve zaken heeft geen zin. Unigra is een externe uitvaartonderneming, die deze vragen niet kan beantwoorden. U kunt Unigra alleen benaderen bij het melden van een overlijden. Unigra kan de uitvaart voor u verzorgen.

Wij hebben helaas tot deze maatregelen moeten beslissen in verband met de situatie omtrent het coronavirus (SARS-CoV-2) en de ziekte COVID-19. Door alle maatregelen is al het onderwijs en onderzoek voor langere tijd stil gelegd. Deze overmachtssituatie dwingt ons tot deze maatregelen. In onze voorwaarden is opgenomen dat we in extreme situaties kunnen besluiten tot het weigeren van overleden lichaamsdonoren. Wij doen daar nu een beroep op.

Voor lichaamsdonoren, waarvan hun lichamen nu niet geaccepteerd kunnen worden, wordt een speciaal uitvaarttarief aangeboden, om te voorkomen dat nabestaanden op hoge kosten gejaagd worden.

Het uitvaarttarief is Euro 1295,-. Inbegrepen in het pakket zitten de volgende diensten:
  • Overbrengen van de overledene naar Uitvaartcentrum Zuid (UZ) te Amsterdam overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur;
  • Verzorging en in de kist leggen van overledene;
  • Standaard kist;
  • Verzorging aangifte van overlijden;
  • 1 uittreksel uit het overlijdensregister;
  • Vervoer overledene naar het crematorium;
  • Crematie inclusief eventuele NER-toeslag in een door UZ te bepalen crematorium en op een door UZ te bepalen tijdstip;
  • Verstrooiing van de as op het terrein van het crematorium of een maand na de crematie op afspraak afhalen van de as op het kantoor UZ te Amsterdam;
  • De uitvaart vindt plaats zonder aanwezigheid van familie en/of belangstellenden.
Tegen aanvullende kosten is ook begraven mogelijk en/of een beperkte afscheidsplechtigheid, meer info op de volgende site: https://www.economyuitvaartamsterdam.nl/werkwijze/ of telefonisch via 020-6178989 (Unigra, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).
Belangrijk is om te weten dat u alle gegevens via internet moet invullen en direct per IDEAL moet betalen.

Daarnaast bent u natuurlijk geheel vrij om een ander uitvaartbedrijf te benaderen.

Onze excuses voor deze overmachtssituatie