Informatiepakket aanvragen

Op dit moment is de inschrijving voor lichaamsdonatie bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc gesloten.

Potentiële nieuwe donoren, die zich in de terminale fase van hun leven bevinden, niet besmet zijn met coronavirus (SARS-CoV-2) en de ziekte COVID-19 en die graag hun lichaam aan de wetenschap willen doneren en waarvoor bij de andere academische centra geen plek is, kunnen contact opnemen met de afdeling Anatomie via het contactformulier (link daar naar toe). Voor deze groep mensen wordt een uitzondering gemaakt.

Wilt u alleen van het contactformulier gebruik maken bij dringende vragen en als uw situatie dringend is? De afdeling is op dit moment nog maar beperkt aanwezig vanwege de Corona-maatregelen. We willen bereikbaar blijven voor mensen, die een dringend beroep op ons willen doen.

Contact opnemen met Unigra uitvaartverzorging over lichaamsdonatie of administratieve zaken heeft geen zin. Unigra is een externe uitvaartonderneming, die deze vragen niet kan beantwoorden. U kunt Unigra alleen benaderen bij het melden van een overlijden.

Lichamen van overleden lichaamsdonoren, besmet met coronavirus (SARS-CoV-2) en de ziekte COVID-19, worden geweigerd in verband met het mogelijk besmettingsgevaar voor onze medewerkers en studenten.