Agenda

Herdenkingsbijeenkomst

In verband met de maatregelen omtrent de Corona-maatregelen heeft er in 2020 en in 2021 geen jaarlijkse herdenking plaatsgevonden. Vanaf 2022 zijn we gestart met het herdenkingsmoment in plaats van de oorspronkelijke herdenking. De basis hiervan heeft er vooral in gelegen, dat het risico van het bij elkaar brengen van grote groepen mensen in een afgesloten ruimte te groot werd. 

Op zondag 4 juni 2023 bent u van harte welkom op de begraafplaats De Nieuwe Ooster. Nabestaanden van de afgelopen jaren, die niet eerder uitgenodigd zijn voor een herdenking, zullen een persoonlijke uitnodiging van ons ontvangen. Daarnaast is een ieder van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Tussen 12.00 uur en 15.00 uur kunt u op het door u gewenste tijdstip (tussen 12.00-15.00 uur) naar de begraafplaats toe komen. Op de begraafplaats wordt u begeleid naar ons herdenkingsmonument voor lichaamsdonoren. U bent van harte uitgenodigd om zelf bloemen mee te nemen om bij het monument neer te leggen. Bij het monument zal live muziek zijn in de vorm van een orkest en een koor. Zij zullen muziek ten gehore brengen. Bij het monument krijgt u een bloembol uitgereikt, die u bij het monument op een aangewezen plek kunt planten, samen met een plantenstekertje, waar u tekst op achter kunt laten. Na afloop kunt u terug lopen naar de aula, waar u een kopje koffie of een ander drankje met een koek kunt nuttigen. Ook zal er een projectie met afbeeldingen (vooral foto’s, maar dit kunnen ook teksten of tekeningen zijn) getoond worden in de aula ter nagedachtenis aan inmiddels overleden lichaamsdonoren.

Op zondag is het parkeren bij de begraafplaats vrij. U hoeft dan geen parkeergeld te betalen.

Voor verdere info kunt u kijken op: Route / parkeren – De Nieuwe Ooster

Herinnering Verlicht

 

Herinnering Verlicht is een tweejaarlijks evenement, georganiseerd door De Nieuwe Ooster. Tijdens Herinnering Verlicht kunnen alle geïnteresseerden het Gedenkpark bezoeken in de avonduren. Het Gedenkpark is dan verlicht door honderden lichtjes en kaarsjes. Er zijn allerlei activiteiten: er is poëzie, muziek en er zijn allerlei rituelen, allemaal om te gedenken en te herdenken.

Als de datum voor de volgende editie bekend is, dan zullen we deze bekend maken op onze website.

https://www.denieuweooster/nl/bijzondere-dagen