Agenda

Herdenkingsbijeenkomst

In verband met de maatregelen omtrent de Corona-maatregelen heeft er in 2020 en in 2021 geen jaarlijkse herdenking plaatsgevonden. In 2022 zullen twee herdenkingen georganiseerd worden. De eerste zal in maart zijn. De precieze datum wordt niet publiekelijk bekend gemaakt. Deze herdenking zal alleen toegankelijk zijn voor de nabestaanden, die in 2020 en 2021 geen herdenking hebben kunnen bijwonen.

Op zaterdag 4 juni 2022 zal de eerstvolgende publiekelijke herdenking zijn. Nabestaanden zullen zo’n zes weken voor deze datum een uitnodiging ontvangen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Koningskerk, Ostwaldstraat 5 te Amsterdam
Vanaf 13:00 uur is het kerkgebouw open voor ontvangst met koffie/thee/frisdrank
Vanaf 13:30 uur is de kerkzaal open voor inloop
Om 14:00 uur start de herdenkingsbijeenkomst.
Na de herdenkingsbijeenkomst lopen we in groepsverband naar het monument op De Nieuwe Ooster om daar gezamenlijk bloemen neer te leggen. Aansluitend is er een samenzijn in de ontvangstkamers van De Nieuwe Ooster.

 

LET OP: deze herdenkingsbijeenkomsten zullen alleen doorgang hebben, als de RIVM-maatregelen op dat moment hiervoor ook ruimte geven. 

Herinnering Verlicht

 

Herinnering Verlicht is een tweejaarlijks evenement, georganiseerd door De Nieuwe Ooster. Tijdens Herinnering Verlicht kunnen alle geïnteresseerden het Gedenkpark bezoeken in de avonduren. Het Gedenkpark is dan verlicht door honderden lichtjes en kaarsjes. Er zijn allerlei activiteiten: er is poëzie, muziek en er zijn allerlei rituelen, allemaal om te gedenken en te herdenken.

Als de datum voor de volgende editie bekend is, dan zullen we deze bekend maken op onze website.

https://www.denieuweooster/nl/bijzondere-dagen