Agenda

Herdenkingsbijeenkomst

In verband met de maatregelen omtrent de Corona-maatregelen zal in 2020 geen jaarlijkse herdenking georganiseerd worden. De herdenking zal verschoven worden naar zaterdag 20 maart 2021 en zaterdag 5 juni 2021. De eerste bijeenkomst op zaterdag 13 maart zal zijn voor de nabestaanden, die oorspronkelijk uitgenodigd zouden zijn voor de herdenking van zaterdag 6 juni 2020. De tweede herdenking zal zijn voor de nabestaanden, die vanaf augustus 2020 een geliefde verloren hebben. U zult ongeveer zes weken voor de herdenking een persoonlijke uitnodiging krijgen.

LET OP: deze herdenkingsbijeenkomsten zullen alleen doorgang hebben, als de RIVM-maatregelen op dat moment hiervoor ook ruimte geven. 

De bijeenkomst vindt plaats in de Koningskerk, Ostwaldstraat 5 te Amsterdam
Vanaf 13:00 uur is het kerkgebouw open voor ontvangst met koffie/thee/frisdrank
Vanaf 13:30 uur is de kerkzaal open voor inloop
Om 14:00 uur start de herdenkingsbijeenkomst.
Na de herdenkingsbijeenkomst lopen we in groepsverband naar het monument op De Nieuwe Ooster om daar gezamenlijk bloemen neer te leggen. Aansluitend is er een samenzijn in de ontvangstkamers van De Nieuwe Ooster

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer:

Tramlijn 19, halte Kruislaan

Buslijnen 40-41 (stadsvervoer)

Buslijnen 322-327 (streekvervoer)

Kijk altijd goed na op www.9292.nl of er geen stremmingen zijn.

Herinnering Verlicht

De volgende editie van Herinnering Verlicht zal in oktober/november 2021 (rond Allerzielen) plaatsvinden. Herinnering Verlicht is een tweejaarlijks evenement, georganiseerd door De Nieuwe Ooster. Tijdens Herinnering Verlicht kunnen alle geïnteresseerden het Gedenkpark bezoeken in de avonduren. Het Gedenkpark is dan verlicht door honderden lichtjes en kaarsjes. Er zijn allerlei activiteiten: er is poëzie, muziek en er zijn allerlei rituelen, allemaal om te gedenken en te herdenken.

Als de datum voor de volgende editie bekend is, dan zullen we deze bekend maken op onze website.

https://www.denieuweooster/nl/bijzondere-dagen